Περιπλάνηση # 21: Συνθήματα

H πόλη δεν είναι απλά τα κτίρια αλλά ένα κείμενο (ανοιχτού κώδικα, θα μπορούσαμε να πούμε) το οποίο διαβάζεται και γράφεται ξανά και ξανά. Τα συνθήματα και τα αποφθέγματα που βρίσκει κανείς στους τοίχους της πόλης ξαναγράφουν το αφήγημα της αστικής ζωής με ένα αναπάντεχο τρόπο – σαν μπουκάλια στο πέλαγος όλα αυτά τα συνθήματα χαρακτηρίζονται από μια ατρόμητο αίσθημα γενναιοδωρίας: «ρίχνω το σύνθημα στο αστικό πέλαγος και αυτό θα βρει παραλήπτες» (συγχωρέστε μου αυτή την μπερδεμένη μεταφορά). Τα συνθήματα στις δύο πρώτες φωτογραφίες είναι από τα Εξάρχεια και από την Διαμαντοπούλου κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα συνθήματα σε αυτές τις δύο φωτογραφίες τα βρήκα στο Σταθμό των λεωφορείων του Μπέρμιγχαμ και με έκαναν να χαμογελάσω πλατιά – εκείνη την ώρα έξω από το σταθμό τρομερή καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη και εγώ δεν μπορούσα να πάω πουθενά.

(Στην πρώτο φωτό το «απόφθεγμα» λέει «Νομίζω ότι τα χαϊκού είναι χαριτωμένα αλλά συνήθως δεν βγάζουν νόημα» και στη δεύτερη «Ο Χριστός σώζει (αλλά η Έρις [η θεά της Διχόνοιας] είναι καλύτερο πήδημα)»)

This entry was posted in Αστικά and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s