Ιντερλούδιο: Η Δεσποινίς Μπρούνερ και ο Τζέρρυ

Ιντερλούδιο: Η Δεσποινίς Μπρούνερ και ο Τζέρρυ

του Giles Gordon

«Ας παντρευτούμε», είπε η Δεσποινίς Μπρούνερ στον Τζέρρυ Κορνήλιους.

«Ξέρεις τί είναι ο γάμος;» είπε ο Τζέρρυ. «Είναι η σχέση ανάμεσα σε παντρεμένους ανθρώπους, αυτό είναι η εις γάμον κοινωνία. Είναι η ενέργεια, ή μια πράξη, γάμου· η τελετή μέσω της οποίας δύο άνθρωποι γίνονται σύζυγοι».

Η Δεσποινίς Μπρούνερ χαμογέλασε, σα να ένιωθε τεράστια έκπληξη που ο Τζέρρυ μπορούσε να είναι τόσο αφελής: «Ετσι ήταν, όταν οι άνθρωποι παντρεύονταν, τον 20ο αιώνα και πριν από τότε. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι αρκετά διαφορετικό, κάτι πολύ καινούργιο απ’αυτό.»

«Ο γάμος, αντίθετα με ο,τιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να είναι διαφορετικός», είπε ο Τζέρρυ, σαν να θυμόταν κάποια θλίψη από το παρελθόν. «Είναι μια στατική κατάσταση.»

«Μα είμαστε στο μέλλον. Το μέλλον δεν είναι στατικό. Μπορούμε να αποφασίσουμε για τους εαυτούς μας τι θα πρέπει να είναι ο γάμος», διαμαρτυρήθηκε η Δεσποινίς Μπρούνερ.

«Το μέλλον είναι το ίδιο με το παρελθόν, εκτός του ότι λαμβάνει χώρα σε ύστερη ημερομηνία». Ο Τζέρρυ συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν πια τόσο νέος αλλά ούτε και τόσο γέρος. Ισως θα έπρεπε να το σκεφτόταν να κατασταλάξει. «Ισως θα έπρεπε να παντρευτούμε. Μπορεί να αρχίσουμε μια καινούργια μόδα. Το πρώτο ζωντανό παντρεμένο ζευγάρι».

[Mετάφραση (που προσπάθησα το 2002 αν θυμάμαι καλά) του πολύ σύντομου διηγήματος «Interlude: Miss Brunner and Jerry» από τη συλλογή The New Nature of the Catastrophe (Λονδίνο: Gollancz, 1997) – η συλλογή περιέχει ιστορίες για τον χαρακτήρα Jerry Cornelius από τον δημιουργό του Michael Moorcock αλλά και από άλλους συγγραφείς]

Advertisements
This entry was posted in Μεταφράσεις, Συγγραφείς and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s