«σε άλλες εποχές…» (remix)

Στο Χαϊδάρι ανάμεσα στα σπίτια και στις πολυκατοικίες χτισμένες κολλητά και περνώντας μπροστά από τα συνεργεία η πόλη δείχνει ένα πρόσωπο χαραγμένο όχι από τα ατάκτως ερριγμένα κτίρια όσο από μια αίσθηση ότι ορισμένα της κομμάτια λειτουργούν με διαφορετικούς χρόνους. Κάθε πόλη έχει απαραίτητα πολλαπλές γεωγραφίες.

dsc00796a.jpg
Και μια έντονη αίσθηση ότι μέσα στις πολλαπλές αστικές γεωγραφίες υπάρχουν στιγμές κολλημένες και αναδιπλωμένες η μια μέσα στην άλλη και εσύ διαβάζεις τις ζωές της πόλης σαν να μην συμμετείχες ποτέ. Οι νύχτες στην πόλη έχουν επιχειρήσει να σβήσουν κάθε μνήμη μα η δουλειά αυτή χρειάζεται δεξιοτεχνία: χρησιμοποιώντας πένσα εκεί που χρειάζεται χειρουργική λαβίδα έχουν απλά μείνει κομμάτια και πέτρες από μια πόλη η οποία κάτι ήταν κάποτε και θα γίνει εν τέλει κάτι άλλο. Δεν μπορείς να πάρεις όλες αυτές τις πέτρες μαζί σου.

Τέτοια αστικά τοπία θα ήταν τεράστιες εκτάσεις στην Αμερικανική ή στην Αυστραλέζικη ήπειρο. Στην Αθήνα τα ερείπια αναδιπλώνονται στους καθημερινούς χρόνους.

dsc00797a.jpg

Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις τον ίδιο δρόμο. Περνάς μπροστά από τα συνεργεία. Μετά ήρθε η δεκαετία του 90. grw_beach.jpg

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα ποπ τραγούδια είναι τόσο λυπημένα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο λυπηρά τραγούδια στην αυγή του 21ου αιώνα είναι και εκείνα όπου τα ντεσιμπέλ και τα bpm είναι στο τέρμα. Τι μένει; Μια βόλτα το Σαββατοκύριακο στη θάλασσα. Η χημική γενιά είναι και αυτή μια ραγισμένη γενιά. «Η σωτηρία της ψυχής», ναι καλά. Περνάς με το αυτοκίνητο και κάνεις ότι δεν βλέπεις τις πέτρες και τα μισοφτιαγμένα πεζοδρόμια.

Advertisements
This entry was posted in Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη, Αστικά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s